0628352131 info@webbouwpro.nl

Het ontwerpen van een website voor de fitnessindustrie is een ingewikkeld proces. Er moet rekening gehouden met een aantal belangrijke factoren. Veel van deze factoren zullen uniek zijn voor uw specifieke fitness gerelateerd bedrijf. In dit artikel bespreken we waar u rekening mee moet houden bij het maken van een website met betrekking tot de fitnessindustrie. Door rekening te houden met de volgende factoren behaalt u het best mogelijke resultaat voor uw website.

Het begrip fitnessindustrie bedekt een breed scala aan bedrijven.
Enkele van de belangrijkste gebieden worden hieronder beschreven.

  • Gezondheidsclubs
  • Fitness centra
  • Yoga Studio
  • Spinning Studios
  • sportscholen
  • CrossFit centra
  • Dansstudio’s
  • Atletische clubs
  • Country clubs

De vereisten afhankelijk zijn van branche waarin u werkt. De services die u aanbiedt zullen de vereisten van uw website aanzienlijk beïnvloeden. De behoeften van een yogastudio zullen verschillen met de behoeften van een fitness centra, zowel esthetisch als in de back-end. Beide bedrijven kunnen ledenbeheer vereisen, maar online klassikale boekingen en schema’s zullen relevanter zijn voor een Yoga studio.

Met betrekking tot de look en feel van uw website moet deze gericht zijn op uw doelgroep. Uw doelgroep kan variëren, afhankelijk van de fitnesssector waarin u actief bent. Factoren die u moet overwegen en bespreken met uw website ontwikkelaar kunnen zijn:

Geslacht; Misschien heeft u het gevoel dat dit niet relevant is voor een fitnessstudio. Maar onderzoeken laten zien dat vrouwen vijf keer vaker groepslessen bijwonen dan mannen.

Doelgroep; Iedere sector in de fitnessindustrie heeft een bepaalde doelgroep waar deze zich op richt. Het is dan ook van groot belang dat uw website hierbij aansluit.

Inkomsten; Als u een exclusieve fitness studio heeft, wilt u het ontwerp misschien gericht hebben op een bepaalde doelgroep.

Fotografie en esthetiek

Waar het gaat om esthetiek, vormen afbeeldingen een uiterst belangrijk onderdeel van uw website ontwerp. In de fitnesssector zullen, afbeeldingen en animaties een belangrijke rol spelen om uw bezoekers aan te trekken tot betalende leden.

Als u niet over professionele fotografie beschikt, zou u dit met uw website ontwikkelaar moeten bespreken. Zo kunnen zij met u samenwerken om relevante afbeeldingen te vinden of u helpen bij het realiseren van een professionele fotoshoot. Gebruik geen beelden van slechte kwaliteit of die niet relevant zijn. Dit zal afbreuk doen aan de kwaliteit van uw website en leiden tot een slechte conversieratio.

Wat zijn de doelstellingen van uw website

De doelstellingen van uw webdesign vormen een fundamenteel onderdeel van het ontwerpproces. Zorg dat u deze doelstellingen vast heeft gesteld voordat u contact opneemt met een website ontwikkelaar of uw eigen website maakt. Hieronder staan enkele voorbeelden van doelstellingen:

Puur om te fungeren als een marketingtool voor uw fitnesscentrum
Om evenementen te promoten
Om klanten lessen te laten reserveren
Leadgeneratie
Registraties en lidmaatschap aanmoedigen
Informatie voor bezoekers
Verkoop gezondheid gerelateerde producten ( webshop )
Automatiseren van bepaalde taken om de uw administratie te verlichten.

Het verstrekken van deze informatie aan uw website ontwikkelaar zal van invloed zijn op het ontwerpen van de website. Door het verstrekken van informatie omtrent uw doelstellingen zal het juiste ontwerp u helpen deze doelen deze doelen te realiseren.

Responsive design

Uw website moet werken op een breed scala aan apparaten. Door een responsief ontwerp te gebruiken, stemt dit het ontwerp efficiënt af op elk apparaat. Dit is noodzakelijk voor de meeste fitness gerelateerde websites, omdat veel van uw bezoekers hun smart-apparaten gebruiken om te boeken, betalen of zich bij u als lid aan te sluiten.

Usability

Duidelijk en eenvoudig te gebruiken navigatie is van het grootste belang voor elk website ontwerp. Ervoor zorgen dat uw website gebruiksvriendelijk is, snel wordt geladen een informatie duidelijk wordt weergeven is een echte must have.

Conclusie

Er zijn duizenden fitness gerelateerde websites. Ga op onderzoek uit via Google, krijg ideeën door naar de top-ranking sites te kijken. Kijk ook naar uw specifieke fitnessindustrie en noteer wat ze te bieden hebben. Hoe ze hun website promoten en welke elementen u opvallen. Noteer alle titels van hun hoofdmenu, de soorten afbeeldingen die ze gebruiken, calls – to – action en al het andere dat opvalt. Al deze informatie zal u helpen inzicht te krijgen in hoe u uw website wilt laten functioneren en hoe u wilt dat het ontwerp proces zal verlopen.

Als u vragen heeft over een nieuwe website voor uw Sportschool, Yoga Studio of Dansstudio’s, neem dan contact op met Craig via info@webbouwpro.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 06-28352131.